↓ Muuto HQ

Program // Space planning, interior architecture, implementation
Location // Copenhagen Denmark
Year // 2019
Client // Muuto
Area // 1400 m2
Status // Completed
Contact // Peter Bur Andersen
Project Team // Iben Bach , Megan Blake , Martin Brassøe , Søren Stig Stissing , Peter Bur Andersen
Contractor // 2LP

A new perspective on the modern workplace 

To support the continued growth of danish design brand Muuto, Briq created a brand new design for their 1400 m2 HQ in the centre of Copenhagen. The redesign was developed as a strong collaboration between Briq and Muuto and explores the blurring of lines between workplace and showroom.

Speaking on the redesign, Muuto CEO Anders Cleemann says: “We wanted to create something that would serve as a functional workplace to the utmost degree for our employees while communicating the values and ideas of the Muuto universe throughout every single square meter.”

During the design process we put a lot of emphasis on understanding the workflows of each team within Muuto. Iben Bach, architect at Briq elaborates: “The people working in the design department need the agility to move around easily and test new products while the people in marketing have a lot of collaborative sessions and supply chain spend a lot of time by their desks. Investigating the various flows of each team allowed for the interior design to be informed by the workings and mechanics of each department within Muuto. By creating different zones for the various departments, we’ve striven to foster a sense of belonging within each team.”

Drawing on these findings, our design embraces Muuto’s different workflows and provides facilities that allow for a multitude of work modes thoughout the day, while still acting as a flagship showroom for Muuto’s brand values and unique scandinavian design. 

 

 

 













© MUUTO




A new perspective on the modern workplace 

To support the continued growth of danish design brand Muuto, Briq created a brand new design for their 1400 m2 HQ in the centre of Copenhagen. The redesign was developed as a strong collaboration between Briq and Muuto and explores the blurring of lines between workplace and showroom.

Speaking on the redesign, Muuto CEO Anders Cleemann says: “We wanted to create something that would serve as a functional workplace to the utmost degree for our employees while communicating the values and ideas of the Muuto universe throughout every single square meter.”

During the design process we put a lot of emphasis on understanding the workflows of each team within Muuto. Iben Bach, architect at Briq elaborates: “The people working in the design department need the agility to move around easily and test new products while the people in marketing have a lot of collaborative sessions and supply chain spend a lot of time by their desks. Investigating the various flows of each team allowed for the interior design to be informed by the workings and mechanics of each department within Muuto. By creating different zones for the various departments, we’ve striven to foster a sense of belonging within each team.”

Drawing on these findings, our design embraces Muuto’s different workflows and provides facilities that allow for a multitude of work modes thoughout the day, while still acting as a flagship showroom for Muuto’s brand values and unique scandinavian design.